Rapport från medlemsmöte om kulturskolan

Till vårt senaste ”Medlemsmöte med tema” bjöd vi in Simon Leidecker, ansvarig för Kulturskolan i Oskarshamn, för ett samtal om barn och kultur. Här kommer ett litet sammandrag.

Kulturskolan är landets största barn- och ungdomskulturverksamhet och spelar en viktig roll för barns och ungas möjlighet att själva utöva kultur.

Vänsterpartiet anser att ”barn som ges möjlighet att utöva kultur får ökat självförtroende, stärker sin problemlösande förmåga och blir bättre på socialt samspel. Drama, dans, bildkonst, film, musik och andra kulturyttringar är viktiga för att stärka barns möjligheter att uttrycka sig med mer än språket. Vänsterpartiet anser att barn från alla familjer, oavsett ekonomi eller social ställning, ska ges möjlighet att delta i kulturskolans verksamhet. För att detta ska bli möjligt måste anslaget höjas och avgifterna till kulturskolan på sikt tas bort”.

Om och runt detta och lite till fick vi ett givande, inspirerande, intressant och roligt samtal med Simon Leidecker som kunnigt och inspirerande lotsade oss runt i sina olika verksamheter. Vi är också det första parti som bjudit in sig själva och velat ha en fördjupad diskussion om de olika verksamheterna inom Kulturskolan.

Tack Simon!
StyrelsenVänsterpartiet

Kopiera länk