Kommunpolitik

Lena Granath på kommunlistan

Överst på vår lista till kommunfullmäktige står Lena Granath.

Jag är 41 år. Idag arbetar jag politiskt i Oskarshamns kommun, Kalmar Landsting och Regionförbundet. När jag har tid över engagerar jag mig i Oskarshamns AIK, både i styrelsen och som tränare i fotbollsskolan. Innan dess arbetade jag på Jysk och även många år inom restaurang.

Jag började med politik när jag fortfarande gick på högstadiet i Kristinebergskolan och jag blev invald i Oskarshamns kommunfullmäktige 1998. Jag ville förändra samhället till det bättre, jag var arg över orättvisor och att det ofta kändes som om beslut var fattade om unga, men utan kunskap om unga eller med inflytande från unga. Jag kände att jag ville förändra det som jag tyckte var fel och jag insåg att det var genom politk som jag kunde vara med och påverka. Så känner jag än, därför fortsätter jag att tycka att politik både är viktigt och t.o.m kul.

För mig är skolan & förskolan det absolut viktigaste vi har. Där fostrar och utbildar vi kommande generationer Oskarshamnare. I skolan ska alla ha rätt till en likvärdig utbildning som lägger grunden för ett liv med möjligheter.

Denna mandatperiod går nu mot sitt slut och jag vill få förtroendet att tillsammans bygga vidare ett Oskarshamn som vi alla är stolta över. Ett Oskarshamn som ger barn & unga, arbetare & äldre möjlighet till trygghet genom hela livet. Vänsterpartiets och min uppgift är att visa att det i praktisk handling går att förändra. Vi har arbetat för att vända kommunens ekonomi från minus till plus. Andelen med godkända betyg har ökat, fler kommer in på nationella gymnasieprogram. Vi har byggt nya förskolor och skapat mindre barngrupper. Arbetslösheten minskar och vi vill fortsätta att få fler i arbete. Vi har skapat fler LSS-boenden och framöver ökar vi antalet boende för våra äldre. Vi satsar på föreningsliv och att landsbygden kan utvecklas.

Vänsterpartiet och jag arbetar för att göra skillnad & för att göra denna kommun attraktiv. Vi har kommit en bit på väg och vi vill fortsätta bygga vidare!

Tillsammans gör vi skillnad!

Kopiera länk