Kommunpolitik

Presentation av våra kandidater till kommunlistan

Fredrik Jonasson står på plats nr 9 på vår lista till kommunfullmäktige.

Jag är en 45-årig truckförare med fackliga uppdrag. På fritiden går jag gärna på konsert, tittar på film och spelar brädspel med mina brorsbarn. Jag är uppväxt i ett klassiskt arbetarhem med en pappa som var svetsare och en mamma som arbetade i affär, men vi pratade sällan politik hemma. I min ungdom svängde jag därför mellan olika partier beroende på vilken sakfråga som var på tapeten, men ju äldre jag blivit desto mer självklar har min plats till vänster på den politiska skalan blivit.

För mig handlar politik om att ge människor förutsättningar för att kunna leva bra liv oavsett var man råkar vara född, vilka föräldrar man har eller om man haft turen att få vara frisk eller ej. Därför behöver vi fördela resurser från de som har det bättre, till de som har det sämre ställt.

För mig är Vänsterpartiet det parti som mest ser till att alla människor ska kunna få en dräglig tillvaro. Det är också Vänsterpartiet som hårdast drivit frågan om att stoppa vinstuttaget i välfärden. Jag vill att våra gemensamma skattepengar ska gå till vård, skola och omsorg och inte ner i företagarnas fickor!

Andra frågor jag brinner för är arbetsmiljö och arbetsrätt, som allt oftare hotas. Ett exempel är inskränkningar i konflikträtten. Maktbalansen på svensk arbetsmarknad har fungerat bra under många år med jämförelsevis få konflikter. Att rubba denna balans riskerar att bli ödesdigert för arbetarrörelsen!

Kopiera länk