Kommunpolitik

Ing-Britt Runermark står på plats nr 14 på vår lista till kommunfullmäktige.

Jag heter Ing-Britt, född och uppvuxen i Uppsala och efter några turer hit och dit hamnade jag i Figeholm. Jag har alltid röstat med hjärtat till vänster och sent i livet bestämde jag mig för att också arbeta aktivt för Vänsterpartiet. För mig är V det enda parti som kompromisslöst och oförtrutet arbetar för ett solidariskt samhälle som står för det jag anser vara det absolut viktigaste i dag och för hela vårt framtida liv – allas lika värde från vaggan till graven. Jag vill ha ett människovänligare, mindre egoistiskt samhälle där vi pratar om ”vi” istället för ”jag” och där ordet solidaritet inte är på väg att försvinna.

Inkomstklyftorna i Sverige mellan fattig och rik har de senaste åren ökat stort. Vi behöver inte mer av den politiken. Bidrag i form av skattesänkningar och ränteavdrag är en orättvisa och måste bort eftersom det gynnar de rikaste. Jag vill att pengar ska satsas där de bäst behövs – vård, omsorg och skola.

Miljöhotet skrämmer mig och måste tas på allvar. Vi ska väl ändå inte vara lika oansvariga och bagatelliserande som Trump och bara vifta bort det som ett ”påhitt av forskarna”?
Landsbygden är viktig och epitetet ”det svikna Sverige” måste ändras genom att fler verkar för, och talar om, visionerna för framtidens liv i Sveriges landsbygder.

Jag är en obotlig optimist som tror att bara vi går samman så kan vi, om inte försätta berg, så i alla fall få ett mer rättvist och jämlikt samhälle än vad vi har idag.

Kopiera länk