Kommunpolitik

Kandidat på kommunlistan

Vi kommer under tiden fram till valet i september att presentera våra medlemmar som kandiderat på kommunlistan i Oskarshamn.

Daniel Haeggström står på vår lista till kommunfullmäktige.

Jag och min familj är inflyttad till Oskarshamn sedan knappt två år. Jag arbetar i Oskarshamns kommun och inom socialförvaltningen.

Jag är född och uppvuxen i Fagersta som likt Oskarshamn är en stark industrikommun och som under sexton år styrdes av Vänsterpartiet. En viss sjukgymnast med namnet Stig Henriksson gjorde ett starkt intryck hos mig när han deltog i en debatt i skolans aula. Han körde verbalt över sin motståndare med en fantastisk retorik. Under samma period så gjorde även det moderata ungdomsförbundet ett starkt intryck på mig då de fiskade röster bland oss unga genom att påtala vikten av 18 års åldersgräns på Systembolaget istället för 20 år.

Politik för mig är något individuellt i kollektivet. Personligt engagemang i grupp. Ansvarstagande och fokus på lösningar. Det är bemötande av människor med olika förutsättningar att samverka.

Min hjärtefråga är helt klart baserad utifrån mina erfarenheter inom mitt arbete. Jag tycker att vi både kan och bör göra bättre inom arbetet som rör den offentliga sektorn. Viljan och engagemanget att konkretisera syftet med icke vinstdrivande verksamheter är vårt främsta säljargument av dessa tjänster och därmed vårt huvudsakliga verktyg. Det kan låta kravfyllt på ett redan pressat område men samtidigt det bästa verktyget vi har för att behålla vår välfärd där vi vill ha den. Det vill säga nära där vi kan påverka den på daglig basis.

Kopiera länk